Onze top 6 van leukste to-do’s met kinderen in de omgeving van Village de Montmarsis


Heerlijk op vakantie in Frankrijk, genieten van rust, lekker eten en van het gezin of elkaar. Maar de hele vakantie in je huisje, tent of in het zwembad blijven is natuurlijk ook geen optie. Helaas lukt het niet altijd om de hele familie tevreden te stellen, maar met deze gezellige en kindvriendelijke uitstapjes in de buurt van Village de Montmarsis komt u een heel eind!

  1. Château de Castelnaud

 

chateau-castelnaud-boutry     chateau-castelnaud-bastion-laugery    

Alsof de tijd heef  stil gestaan. Dit kasteel is echt te bezoeken met de hele familie! Wapentuig voor de jongens, jonkvrouwen en kleding voor de meisjes… Waar de ouders natuurlijk ook van kunnen genieten, maar wat is er mooier als dit prachtige uitzicht over de dordogne vallei en blije kindergezichten?

http://www.castelnaud.com/nl/

  1. Grottes de Cougnac

header     image

Even heerlijk afkoelen in deze grotten vlakbij Village de Montmarsis. Waarom Grottes de Cougnac? Naar mijn mening hebben deze grotten de mooiste tekeningen in de omgeving waarbij je ook nog eens vrij dichtbij mag komen zodat je goed kunt zien! Daardoor is het ook interessant voor kinderen, er is zelfs een soort pauze doordat er twee grotten bezocht worden en je een kleine wandeling moet maken van de eerste naar de tweede grot. Verder is het natuurlijk heerlijk om even af te koelen als het buiten lekker warm is!

https://www.grottesdecougnac.com/

  1. Ecoparc du Rocher des Aigles

Rocher des Aigles à Rocamadour    aigels2

Echt een van mijn favoriete uitjes. Een bezoek aan deze spectaculaire roofvogelshow is echt een aanrader. Enorme vogels die je van dichtbij kunt bekijken en daarna kunt zien uitvliegen in volledige vrijheid, vis te zien vangen in volle vlucht. En heel erg goed te combineren met een bezoek aan de bedevaartsoord Rocamadour, dat op zichzelf natuurlijk al het bezichtigen waard is!

http://www.rocherdesaigles.com/

En dan nu onze top 3!

  1. Parc animalier de Gramat

lynx    bambi-gramat

Wat is er leuker dan een normaal geprijsde dierentuin? Maar dan even zonder giraffen, leeuwen of tijgers.. maar echte europese dieren! Wat dacht je van wolven, vossen, beren of lynxen. Echt speciaal wordt het gemaakt door de grote hoeveelheid verschillende rassen (oude) varkens, kippen, paarden, schapen, geiten.. Verder lopen er buffels, aurochs en dit allemaal in een heerlijke beboste omgeving waar het heerlijk wandelen is met heel veel leuke beesten om te bekijken en van te leren.

http://www.gramat-parc-animalier.com/

  1. Cahors

© Lot Tourisme - www.tourisme-lot.com     © Lot Tourisme - www.tourisme-lot.com

De hoofdstad van het departement de Lot met een middeleeuws centrum, veel geschiedenis en vele verrassingen! Heel erg mooi en leuk zijn de verborgen tuinen van Cahors. Verrassend is er om een levensgrote speurtocht door een prachtig stadje te maken met de hele familie naar deze tuinen? En natuurlijk heerlijk genieten van een ijsje of een heerlijk koud drankje op een van de vele terrasjes. Vergeet ook niet de verkoelende fonteinen midden op het plein niet…

http://www.tourisme-cahors.fr/pierre-histoire/patrimoine/301371-les-jardins-secrets

  1. De rivier de Dordogne

dordogne    vakantiepark-montmarsis-dordogne-valley-met-gabare

Water, strandjes, heerlijk picknicken, eventueel kanoën.. Wat is hier nou niet leuk aan? Met de hele familie de Dordogne afvaren waarbij je onderweg vanaf het water de prachtige natuur, kastelen en dorpjes kunt bekijken. Natuurlijk houden wij ook altijd een watergevecht, niets fijners dan je vader of moeder kletsnat te maken toch? Maar het opzoeken van een eigen privé strandje, lekker zwemmen en waarom niet bbq’en aan het water… het is vakantie toch!

Share :
Related Posts

Leave Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.