Aantrekkelijke tuinen in de omgeving

Tuinen

In de Lot en Dordogne zijn verschillende mooie en bijzondere tuinen. De traditionele tuinen liggen vaak bij kastelen en Manoirs. Tuinen à la Française zijn te vinden bij Marqueyssac en Erygnac. Of een geurende en bloeiende tuin als Cadiot.

Alle tuinen hebben hun eigen charme. Zo staat de tuin in Terrasson bekend om haar waterpartijen. De tuinen van Colette liggen naast haar ouderlijke huis enbeschrijven symbolisch haar leven.

De tuinen presenteren zich op hun mooist in de maanden mei-juni en september-oktober.

Chateau et jardins Erygnac

De aantrekkelijke klassieke tuinen van het Chateau d’Erygnac liggen midden in een glooiend landschap. De wandeling gaat langs de verschillende tuindelen met ieder een andere sfeer en beplanting. Van schaduwrijk tot uitbundig bloeiend. In het theehuis kan na de wandeling volop worden genoten van een drankje en hapje.

Chateau de Losse

Het kleine, onbekende, stoere kasteel Chateau de Losse heeft een ommuurde tuin en een ronde duiventoren. Geheel in stijl met de gebouwen is de tuin ingericht met een heldere beplanting. Direct gelegen aan de rivier heeft biedt het kasteel met zijn droge gracht het een aangename wandeling.

Chateau de Marqueyssac

De meest bijzondere tuin in de omgeving van Gourdon zijn de ‘zwevende’ tuinen van Marqueyssac. Zwevend omdat ze liggen op een landtong hoog boven het landschap van de rivier de Dordogne. Als er boven de rivier mist hangt is de ervaring dat de tuinen drijven.

Hele oude Buxusstruiken zijn een tijd geleden afgezaagd en worden sindsdien in zachte ronde vormen gesnoeid.
De wandeling gaat langs deze aantrekkelijke vormen en over de landtong met eindeloos uitzicht over de vallei en dromerige plaatsjes. De wandeling terug, richting de theeschenkerij, gaat over een schaduwrijke laan die ooit gebruikt is als renbaan voor paarden.

Les Jardins de Cadiot

Geuren en kleuren vragen afwissend uw aandacht in de sfeervolle tuinen van Cadiot.

Prachtige bloeiende tuinen

Op slecht een klein half uur rijden van Montmarsis ligt bijzondere sfeervolle tuin van Cadiot.
De tuin bestaat uit een serie afwisselende tuinen. Deze tuinen zijn vooral erg aantrekkelijk in de maanden mei en juni door de enorme hoeveelheid en variëteiten rozen en pioenrozen. De grote collectie rozen wordt in de diverse borders gemengd met bloeiende vaste planten.

Van de vaste planten/rozen tuin kom je langs het labyrint, een tuindeel met uitsluitend rozen, een poëtische tuin in het bos. Langs het oude landhuis met hoge vaste planten borders, de Engelse tuin gaat de wandeling verder door  een tweede bos waar verrassende exotische sculpturen zijn geplaatst. De Italiaanse tuin met veel irissen en de diverse patio tuinen sluiten de wandeling af.

Een must voor tuin liefhebbers en rozen & vaste planten ‘gekken’. Veel plezier !

Voor meer informatie kunt u terecht bij de receptie of hier.