Heerlijke sportieve en gezellige activeiten

Sportieve activeiten

De omgeving van Montmarsis is uitermate geschikt voor diverse activiteiten. Fietsen over fietspaden, mountainbiken door de bossen over de heuvels, wandelen langs uitgezette routes, klimmen langs steile rotswanden, kano en kayak op de rivier, paardrijden door de velden en bossen, ballonvaart en klimmen en klauteren in grotten onder begeleiding.

Wandelen

Voor de geoefende en ongeoefende wandelaars hebben we vele mooie wandeltochten met verschillende afstanden. Ook vanaf het vakantiepark.

De receptie heeft informatie over verschillende wandeltochten. U kunt hier ook een beschrijving van de wandelroutes bijvoorbeeld de Grand Randonee (GR) krijgen of een stafkaart om de omgeving zelf te verkennen.

Alleen of samen op pad ?

Wilt u graag in een kleine groep lopen en zo de omgeving leren kennen ? Gemiddeld 1 keer per week is het mogelijk om mee te wandelen met een kleine groep Nederlandstalige wandelaars vanaf Montmarsis.
Vaak wordt na de wandeling samen gegeten in een van de restaurantjes van de omliggende plaatsjes.

Informatie over deelname en afstanden kunt u inwinnen op de receptie.

Mocht u zelf de wandelroute uit willen zetten ? Op de receptie zijn gedetailleerde kaarten en wandelingen te leen. We hebben de wandelingen in het Frans of Nederlands voor u beschikbaar.

Fietsen

In de omgeving van Montmarsis is het heerlijk fietsen.

In het heuvelachtige gebied ligt een uitdaging van mountainbiker. Voor fietsers en wielrenners is er ook voldoende mogelijkheid om de omgeving te verkennen.

Gebruikt u Open Runner ?

Verhuur fietsen: Sterke MTB’s of een Tandem

Dit jaar geen gesleep met fietsen op de auto. Huur een tandem of sportieve mountainbike voor een dag of langer. Ontdek de omgeving van Montmarsis op een geheel andere manier. Fiets door een mooi afwisselend landschap of via de oude spoorlijn naar Sarlat. Informatie over verhuur en fietstochten op de receptie.

Vanaf het park liggen uitdagende MTB routes die speciaal zijn uitgezet in het heuvelachtige landschap van 20 (route 1) en 30 (route 2) kilometers. Fiets langs paden waar bijna niemand komt. Dwars door bossen en langs weilanden. We horen enthousiaste verhalen en aanbevelingen.

Verhuur fietsen en tandem

  • Fiets (MTB) :  halve dag 8,00 €  –  hele dag 15,00 €
  • Tandem : halve dag : 12,50 €  –  hele dag 24,00 €

Vissen

SA-Vissen-VakantieMontmarsis

Voor liefhebbers van vissen zijn er visvijvers en rivieren waar volop gevist kan worden. Een visakte kan gekocht worden in Gourdon. 

Er wordt volop gevist op Karper, Barbeel, Snoek en andere vissen. Karpers van 20 kilo zijn geen uitzondering net als een snoek van ruim 60cm.

Als u een visakte koopt krijgt u daarbij een kaart van de regio met alle informatie over waar te vissen en op welk soort.

Voor meer informatie : pechelot

Nog meer inspiratie nodig ? Kijk hier een leuk filmpje over bijzondere zoetwater vissen zoals snoek en karpers.

Vliegvissen

Ook voor vliegvisser zijn er volop mogelijkheden in de meren of beken. Verschillende soorten forel kunnen meteen mee naar huis voor op de Bar-be-cue.

Vissen,uw vis laten bereiden en lekker vis eten kan bij : Le Gouffre du Blagour vlakbij Souillac vanaf vroeg in de ochtend. Meer informatie bij de receptie en hier.