De lekkerste ijsjes …. ? In Domme natuurlijk !!


Domme, het beste uitje voor iedereen. Wel even wachten voor je aan de beurt bent bij de ijswinkel met z’n huisgemaakte ijs maar dan is het ook volop genieten. Smurfenblauw, cassis rood, met nootjes of vruchtjes, chocolade, zelfs met rum of Franse likeur; zoveel smaken in een heerlijk hoorntje met of zonder slagroom……

Domme ligt hoog boven de rivier de Dordogne (150m) en is een oud middeleeuws bastide plaatsje met 3 stenen poorten in oude stadsmuren. Gebouwd in de vroege middeleeuwen rond 1200 was het een ommuurde vesting.

In het hart van kleine sfeervolle straatjes met winkeltjes is het plein. Hier staat het statige gebouw van de Mairie en is het Office de tourisme. Daar kun je afdalen onder de grond naar de spectaculaire grotten.

   

Het uitzicht van het tweede plein naast de kerk geeft een fantastische indruk van de vallée de la Dordogne. Hier is elke donderdag ochtend de markt met lokale producten, kunst en kleding. Wees er vroeg bij want de markt is er tot 12 uur. In de vele winkeltjes worden de specialiteiten van de Périgord verkocht. Vaak kun je er deze lekkernijen proeven. Koks maken de lekkere hapjes op straat klaar. Drink een lekker kopje koffie op een van de vele terrassen.

Of ga heerlijk uit eten bij een van de restaurants met uitzicht over een mooi landschap met hier en daar een kasteel en regelmatig een hete luchtballon.

  

In 2017 doet het peleton van de Tour de France Domme aan, leuk om daar te gaan kijken.

Domme is slechts een klein half uurtje rijden van Montmarsis en meer dan de moeite waard.

Veel plezier.

Share :
Related Posts

Leave Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.